Ripple Davasında Son Durum

 Ripple dava sonucu için yatırımcıların meraklı bekleyişi sürüyor. Bugün karar çıkacağını sanan çok sayıda yatırımcı da xrp yatırımcısı da yüklü miktarda alım yaptı. Terse satışları dikkat etmeleri yönünde uyararak yazımıza sonra başlıyorum. Davanın nihai sonuçlanma tarihi 16 Ağustos gibi bir tarih olduğunu da ayrıca belirtelim.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden dava süreci bugün netlik kazanacak

İşte davadan satır araları

SEC; bu ikisine karşılık olarak XRP’yi bir yatırım sözleşmesi olarak görüyor. İddiaları yanıtlayan Ripple yöneticileri, “SEC ile görüşmelerimizi sürdürecek, uzlaşmaya varıp varamayacağızı göreceğiz. Ama muhtemelen davanın düşmesi için resmi bir talep sunacağız.” açıklamasında bulundu.


SEC davasında Ripple savunmasında; SEC in borsa dahil olmak üzere piyasadaki birçok kurumla geçen konuşmalarının hiç birinde XRP nin security olduğuna dair hiç birşey söylemediğini ve Xrp yi exchange currency olarak piyasada listelediklerini belirtti.

SEC mektupta yazdiklarinin aynisini soyledi kisaca: Ripple XRP lerin onemli bir bolumune sahip, XRP yatirimcilari Ripple yonetiminin XRP ye kazandiracagi deger sayesinde kar elde edeceklerini dusundukleri icin XRP yatirimi yaptilar bu durumda bu Howey testine gore bir yatirim sozlesmesidir dedi SEC.

Ripple tarafi savunmasinda:
XRP nin global olarak tuzel kisiler arasinda alinip satildigini ABD ye ait bir varlik olmadigini bu durumda SEC in
kontrolu disinda gelisen bir disital varlik oldugunu, kesinlikle hicbir alici ile aralarinda yatirim sozlesmesi olmadigini, yatirimcilara boyle bir soz verilmedigini ve yatirimcilarin cogunlugunun Ripple sirketi ile XRP arasindaki baglantidan bile haberleri olmadigini anlattı.


Ripple tarafı XRP'nin tıpkı Bitcoin ve Ether gibi blockcahin üzerinde çalışan merkeziyetsiz bir dijital varlık olduğunu bu durumda BTC ve ETH'i dijital varlık kabul eden SEC'in XRP'yi de dijital varlık kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Ripple tarafı SEC'nin Birleşik Krallık ve Singapur'da karşılığı olan kurumların XRP'yi dijital varlık olarak kabul ettiklerini not etti.

8 yildir XRP piyasadaydi bu donemde SEC neredeydi, 2015-2016 doneminde Fincen XRP yi dijital asset ilan ettiginde SEC yok muydu? 2019 da ABD li bir exchange XRP satisi icin SEC'den fikir istediginde SEC neden mudahale edip bu bir menkul kiymettir demedi gibi sorularla SEC tarafini baya bir terletti. Ether ve BTC yi dijital asset kabul eden SEC'in XRP yi menkul kiymet olarak adlandirabilmek icin kendi aralarinda uzun suredir tartistiklarini bu kadar uzun suren tartismalarin da aslinda XRP'nin menkul kiymet olmadiginin SEC icerisinde dillendirildiginin ve tartisildiginin bir gostergesi oldugunu soyledi. Son olarak XRP TO THE MOON! deyip kalktılar.



Yorum Gönder

0 Yorumlar