BOĞA MUM ÇUBUKLARI ANLAMLARI 2021

 Boğa Mum Çubukları Anlamları 2021

Bu gün ki yazımızda yüz yıllardır finans piyasasınında kullanılan  boğa mum çubukları anlamlarını 2021’de siz değerli dostlarımıza anlatıyor olacağız. Finans yada kripto para piyasasının olmazsa olmazı olan destek direnç (bknz) noktaları hesaplamalarını teorik olarak ve grafiksel uygulamalarla sizlere sunmuştuk. 

Coin piyasasına yeni başlayan dostlarımız için mum formasyonlarını okumakta oldukça zorlanabiliyor. İç güdüleriyle hareket ediyorlar . Boğa piyasasında yada şans ile kısmen başarılı olsalarda uzun vadede maalesef başarısızlık ve kayıplarla sonuçlanıyor. 

Mum Formasyonları İçin Öncelikle Bilmemiz Gerekenler 

Mum çubukları

Al sat arası denge takibi için önemlidir.
Devamlılığı gösterir
Dönüşler hakkında ön bilgi verir (Boğa,Ayı)
Kararsızlıklar hakkında ön yorum yapabiliriz .

Ancak şu unutulmamalıdır ki mum çubukları tek başına bir al sat sinyali vermez. Daha önce de bahsettiğimiz üzere teknik analiz tek bir parametreden oluşmaz asıl mesele mum çubukları başta olmak üzere Stock RSI, destek ve direnç noktaları hesaplamaları, dow teorisi, hareketli ortalamalar , trend çizgi hatları, parobik hareketler ve sar, bollinger bandı gibi teknik verileri tabiri caizse harmanlayarak tek bir vücutta birleştirirsek işin teknik analiz boyutunu çözmüş olacağız 

Mum Çubukları Boğa Formasyonları 

Çekiç Formasyonu

Günlük hayatımız da bildiğimiz çekiç anımsatan mum çubuğunun bizlere vermiş olduğu en önemli mesaj  coin çok fazla satışa mağruz kalmasına rağmen boğalar fiyatı neredeyse alış fiyatına dek getirmiş anlamı verir. Çekiç rengine bakmamız gerekir. Şayet renk yeşilse boğa tepkisi çok fazla alışı bizlere ifade eder.  Şimdide grafiğimize bakalım .


Ters Çekiç Formasyonu

Ters çekiç formasyonuna baktığımız zaman bahsettiğimiz çekiç formasyonunun tam tersi olan bu formasyon,  aşağıdaki yada alt trendin en altında kendine yer bulur. Eğer ters çekici görürsek alt trend dönüşü ardından kesinlikle bir dönüş yükseliş artış gibi yorumlamalara kısa vadede işin aslı ayılarım orta vadede piyasayı tekrar ele geçirmesi kuvvetle muhtemel olacaktır


Üç Beyaz Asker Formasyonu 

Üç beyaz asker mum çubuğuna baktığımız zaman üç mumdan oluşan her mumun kendinden önceki 
mumun gövde boyuttu kadar açılan kendinden önceki mum boyutunu aşıp kapanışı yapan 3 adet mumdan oluşan formasyondur. Coine ilgi fazla olup alış durumun da olan formasyon yükseliş mesajını bizlere verir.

Harami Boğa Formasyonu 

Uzun bir kırmızı mum sonrası bunun akabinde bir yeşil mumun takip etmesiyle oluşur. Yeşil mumumuz mutlaka kırmızı mumumuzun gövde aralığında olması gerekmektedir. Bu süreç en az iki gün yada daha fazla bir süreç içerisinde oluşur. Harami boğa mum formasyonuna göre yorumumuz artık coin satış baskısı azalmış ve boğaların çok yakım zaman da piyasaya hakim olacağı yönünde olmalıdır. 




Yorum Gönder

0 Yorumlar