KRİPTO PARALAR DESTEK DİRENÇ NOKTALARI

 Kripto Paralar Destek Direnç Noktaları 

Bugün ki yazımızda siz değerli üyelerimize kripto paralar destek direnç noktalarından temel olarak bahsedeceğiz bildiğiniz üzere, ekonomi ve finansal anlamda teknik verilerin en önemli temel çatısını bu iki kavram oluşturur. Finansal piyasalar olan Kripto paralar başta olmak üzere tümünde kullanılır. 

Teorik olarak bu iki kelime olan destek ve direnç noktalarını öğrenmek çok basit olsa da uygulama da işler değişiklik gösterebilir. Kripto Piyasaları sadece teknik analizlerden ibaret olmadığı için ve bir çok parametre işin içerisine girdiğinden dolayı tek başıma yeterli olmaz. Ancak kripto para piyasasında belirli bir ön görüde bulunabilmek için kesinlikle bilinmesi gerekmektedir. 

Destek Ve Direnç Nedir 


Destek ve Direnç işin aslı teorikte çok basittir. Aldığımız coinin fiyatı bir sonra ki seviyeyi kıramayacak duruma gelir, Bir türlü önüne çekilmiş bir duvar yada bariyer gibi düşün. Destek noktasında fiyatımızı taban değerde ; direnç noktasındaysa fiyatımız bir tavan değeri alır. Özetle destek noktamız bizim talep noktamız; direnç noktamızsa arz  noktamız olmalıdır.

Hesaplama yöntemi bir çizgi ile hesaplanır. Ancak şu unutulmamalıdır ki gerek destek gerekse direnç noktalarında kripto para piyasasını gerçek dünyamız da olduğu gibi belirli bir fizik kanununa bağlamak doğru değildir.  Bu iki kelime aslında belli bir fiyat bölgesini hatta bu iş ile ilgilenenler için en çok alış ve satış işleminin yapıldığı yer olarak bilmemiz en doğru seçenek olacaktır. 

Destek noktasını sizlere grafikte göstermeden önce grafik yorumumuz öncelikle şu olmalıdır. Bu piyasa da kulağımıza  hiçte uzak olmayan ayılar ve boğalar’ı çok duymuşuzdur. Evet dediğinizi duyar gibiyim Ayılar fiyatı aşğı ceker ki bir yerde de illa ki başarılı olurlar. Ta ki nereye kadar tam da taban fiyat dediğimiz destek noktasına kadar. Coinin fiyatı burada dip yapmıştır. Daha fazla inmez destek RED verir be yükseliş trendi başlar. Grafiğe bakalım şimdide ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacağız.


Gördüğünüz üzere coinin fiyatı destekten üç kez sekmiş ve nihayetinde yükseliş trendi başlamış.


Şimdide siz değerli üyelerimize bir direnç örneği verelim. Yani coinin tavan fiyat üzerinden red yiyip düşüş trendinin başlaması durumu.

Destek Ve Direnç Noktaları Niçin Kullanılır

Tek bir kelime ile açıklayacak olursak risk  yönetimi yada risk  analizi denilebilir. 

Alım satım yapan bir çok kişi bu bölgeler de buluşacağı için hacim kaynaklı fiyat artış yada azalışı kaçınılmaz olacaktır. Bu durumu en çok lehine kullanan taraflarsa balinalar ve ayılar olacaktır. Düşükten al yüksekten sat mantığındaki bu kişiler alımı taban noktası destek bölgesinden alıp, tavan bölgesi olan direnç notasından satacaktır.

Destek ve direnç noktalarından kripto para coini almak en faydalı stratejidir. Destek ve Direnç bölgelerinin ne kadar uzağından coin alırsak kar miktarımız düşecek zarar miktarımız artacaktır.

Şunu da unutmamak gerekir ki kırılımın gerçekleştiği destek bölgesi artık direnç bölgesine dönüşeceği için çok dikkat etmek gerekir planlama stratejimizi bu yönde yapmamız gerekmektedir. Yada tam tersi olması durumunda direnç bölgesi desteğe dönüşmektedir. Bu tanımaysa direnç ve destek değişimi yada tam dersi destek ve direnç değişimi adı verilmektedir.


Gördüğünüz üzere tavan bölge olan destek bölgesi kırılmış düşüş trendi başlamış tekrar destek diye adlandırdığımız bölge direnç noktasına dönüşmüş.


Sistemin nasıl çalıştığını artık biliyoruz.  Bir sonra ki yazımız olan Destek Direnç Noktalarının grafiksel hesaplanması, psikolojik destek ve direnç noktası hesabını, Trend line desteği ve direncini hesaplamayı, hareketli ortalamaya ait hesapları, fibonacci destek ve direnç hesabını, teknik analiz hesaplamalarını tek tek anlatacağız. Sizleri sıkmamak adına bu yazıma burada son verirken. Bu sistemi size öğrettiğimiz de çok daha iyi şekilde ayaklarınızın yere sağlam basacağından ve işlem açarken öz güvenle açacağınız dan şüphem olmayacak. 


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Emeginize saglik hocam. Tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol kazançlar hocam . Bilgi en büyük güç faydalı oluyorsak ne mutlu bizlere

      Sil

Herhangi bir sorunuz olursa iletişime geçmekten lütfen çekinmeyiniz.