DÜNYADA İLK MERKEZ BANKASI KRİPTO PARALARI KARTLARA ENTEGRE ETTİ

 

Dünyada İlk Merkez Bankası Kripto Paraları Kartlara Entegre Etti 

MasterCard Ve İslandPay işbirliği ile gerçekleşen bu olayda Bahama Merkez Bankası vatandaşlarına kripto paralar ile ödeme ve alış veriş  yapabilme opsiyonu sunarak Dünya’da bir ilki gerçekleştirdi. Bahama vatandaşları bu sayede blockhain teknolojisine bağlı olarak geleneksel paralarını kripto paralarına çevirme şansına sahipler. Bu sayede MasterCard önderliğinde Dünya’nın her yerine kripto paralar ile ödeme yapma imkanına eriştiler. 

Bahama dijital kripto parası ile geleneksel parası aynı değere sahipler. Bir parantez açmak gerekirse bu durum arz-talebe göre artış yada azalış olarak değişebilir.

 Bahamalar’ın öncelikli amacı devlet ödemelerini daha kolay yapmak, ek ödemeler de kolaylıklar yapılması, tüketici haklarının korunması, vatandaşlarının ödeme ve alış veriş yapmasını sağlarken, daha kapsayıcı bir ekonomi modelini sistemlerine uygulamaktır.

Bahamalar Hükümeti bu kararı alırken göz önüne aldığı en önemli faktör bildiğiniz üzere Bahamalar’da 700’den fazla Ada ve millerce büyüklükte bir deniz mevcut. Geleneksel paranın Ada’dan adaya taşınmasının maliyetimi azaltmayı hedeflerken, gelen turistlere de kendi kripto paralarını kullandırarak küresel çapta değerini arttırmak temel amaçları olmuş durumda.

 MasterCard Ve İslanCard Kripto Para Rolleri 

MasterCard : 

Kripto paralar ile ilgili yenilikçi çalışmalar yaparak Dünya çapında hükümetleri, finansal kuruluşları destekleyerek, Kripto  paraların ihraç edilmesi, dağıtımı, bankaların ve insanlar arası kripto para değiş tokuşunun yapılmasını sağlayarak blockhain kripto para sistemin de ana aktörlerinden biri olan MasterCard, hali hazırda 80 üzerinde blockhain patentine sahip olması ve Dünya çapında 280 üzerinde blockhain uygulamasıyla kripto para  ve bu sistemin en güçlü aktörü olmakta. Bir çok kripto para borsasıyla anlaşmasının olması da bu durumun en büyük kanıtı.

İslanPay:

 MasterCard teknolojisini kullanarak  sahışlar, küçük orta ve büyük çapta  üye iş yerleri kabul ederek maliyet azaltma, operasyonel işlemleri düşük maliyette gerçekleştirme ve Bahamalar ekonomik sisteminin revizyonunda rol oynaması rolleri arasında .

Sonuç:

Bu sayede Bahama ülke vatandaşlarına ve  müşterilere inovasyon denilebilecek türde yenilikçi bir sistem sunuyor. 

Hizmetin yeterli olmadığı nakit sorunun olduğu yerde maliyetsiz merkeziyetsiz modern komisyonsuz çok hızlı  bir teknoloji ile sistem kusursuz işlerken, Bahamalar’a gelen yabancılara’da kendi kripto paralarını kullandırarak ekonomik anlamda refah seviyesini arttırmak isteniyor . 

Yorum Gönder

0 Yorumlar