DESTEK DİRENÇ NOKTASI HESAPLAMA YÖNTEMİ DETAYLI



Destek Direnç Noktası Hesaplama Yöntemi Detaylı 

Bir önceki yazımızda temel ve teorik olarak  olarak destek ve direnç noktalarını anlatmıştık. Bknz  . Sitemin nasıl çalıştığını artık hepimiz biliyoruz. Ancak destek ve direnç noktaları Farklı boyutlarda’da sınıflandırılmıştır. Bugün ki yazımızda destek direnç noktası hesaplama yöntemini detaylı olarak açıklarken grafiksel ve teknik bazda örneklemeler vererek aklınız da hiç bir soru işareti bırakmayacağız.

Destek ve Direnç Noktası Hesaplama Yöntemlerinin Sınıflandırılması

Psikolojik Olarak Destek Ve Direnç  Noktasının Hesaplanması

Bahsedeceğimiz bu formasyon da teknik analizin yanı sıra insan aklının verileri ve dünyamızı daha basit olarak anlamlandırması sonucunda ortaya çıkmıştır. Ne diyor bu diyor gibisiniz bir kaç cümle sonra paylaşacağım grafikte olayı daha da somutlaştıracağım.  Hepimizin bildiği üzere içerisinde hayat bulduğumuz dünyamız çok komplikedir. Doğal olarak çevremiz de olan olayları daha da basitleştiririz pi sayısının tamamını söylemek yerine 3 yada 3.14 alırız. Marketten bir şey alırken yada manavdan 7.3241 kg demeyiz. Yada 135638 adet pirinç alayım demeyiz. Aynı şekilde Finans piyasalarında da aslında bu durum geçerlidir.   Kripto para piyasasında 8$’a alıp 10$’a sattığınız bir koin ile 8.045$’a alıp 9.976 a sattığınız aynı coin aynı etkiyi yaratmaz. İşte bu yüzden hiç bir zaman destek ve direnç noktaları tam sayılar üzerinde gerçekleşmez. İşte bu yüzden bu işi bilen trader kişilerdir bir zaman satış emirlerini tam sayılar üzerine koymaz bu duruma frontrun denir.  Şimdi bu duruma grafiksel olarak örnek verelim. 



Grafiğimize baktığımızda örneğin bir coin aldık. Coinin direnç noktası tam olarak 100 dolar diyelim bakın 100 dolara coin yaklaştıkça psikolojik olarak satışlar artıyor ve dirence dahi dokunmadan düşüş trendi başlıyor. Yani emirlerini tam direnç noktasına bu işi bilen kişiler koymuyor . 

Trend Çizgileri Sayesinde Destek Ve Direnç Noktası Hesabı

Bu formasyonda coin fiyatımız yükselen bir üçgen trendi içerisinde kalır ta ki bu kanaldan çıkışım tek yolu kıırılımın gerçekleşmesidir. Grafiksel olarak gösterilim.


Baktığımız zaman direnç ve destek noktalarına doğrusal bir grafik çizilir ve coin üçgen daraltmakta dek kanaldan çıkamaz ve sonunda kararını verir fiyatta yukarı yönlü bir patlama gerçekleşir. Trend çizgileri bize yol gösterici olur. 

 Hareketli MA Avvarage Ortalama Yoluyla Destek Direnç Hesabı

Bir çok trader hareketli ortalama yoluyla destek direnç hesabına bakarken finansal piyasaların da sağlığının nabzını buradan tutar destek yada direnç çalışıyor mu bu şekilde kontrol eder. Ayrıca Pivot noktasında olan ve trend değişimleri gibi durumları da hareketli ortalama sayesinde yorumlar . Grafiksel olarak daha iyi anlayacağız.  



Gördüğünüz üzere hareketli ortalamamız destek noktası olarak görev yapıyor .


FİBONACCİ DESTEK VE DİRENÇ NOKTALARI


Teknik Veri Analizlerinde Kesişim ?

Buraya kadar direnç ve destek noktalarından ve çeşitlerinden siz değerli üyelerimize bahsetmiştik  Bu stratejileri kullanarak etkili alış ve satış yapabilir miyiz ?

Burada anlamamız gereken en önemli şey kesişim noktasıdır. Kesişim Farklı bileşenlerin kombinasyonundan oluşur. Mesele bu durumu tek bir stratejide birleştirmektir. Daha önce kaleme aldığımız yazımı bknz , şimdiki yazımızı dikkatle okuduysanız eğer bu stratejileri harmanlayarak etkili bir alış satış yapabilirsiniz. Ancak bu durum yeterli mi son olarak buna bakalım. Objektif olmak gerekirse işin içerisine insan faktörü ve alış satış girdiği için coin piyasasında hiç bir şeyin garantisi yoktur dostlarım.

 Coinin geçmişte gösterdiği performansla gelecek ve şimdi çok farkıdır. İstatistiksel olarak bakıldığında uzun vade long pozisyonu açan kişiler short yabi koşa vade Al satçılara göre daha çok kazanım elde etmektedir. 

Sonuç olarak destek direnç hesabını bilmemiz bizlere riskleri yönetimi konusunda ve malımızın aleyhinde yapılan son derece önemli faaliyetlere karşı gard almamız konusunda yardımcı olacaktır.  

Yorum Gönder

0 Yorumlar